Gespecialiseerd in vruchtbaarheids-behandelingen

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door gerichte behandelingen met acupunctuur de slaagkansen op een zwangerschap aanzienlijk verhogen. Het energetische onevenwicht wordt opgespoord binnen het vrouwenlichaam, waardoor een herstel hiervan veel vrouwen spontaan zwanger kan laten worden. Op het vlak van voeding zullen eventueel een aantal kleine aanpassingen dienen te gebeuren.

Acupunctuur bij vruchtbaarheids-problemen

  • Vrouwen met een zwangerschapswens die ondervinden dat hun wens niet zomaar spontaan in vervulling raakt.
  • Vrouwen die zich al in een IVF/ICSI-zwangerschapstraject bevinden waarvan de procedure niet onmiddellijk slaagt en extra ondersteuning kunnen gebruiken in de vorm van acupunctuur.
  • Vrouwen die begeleiding nodig hebben tijdens een lopend IUI (intra-uteriene inseminatie) traject.

Acupunctuur tijdens de zwangerschap

  • Bij stuitligging van de baby kan er tot 37 weken met acupunctuur geprobeerd worden om de baby te draaien.
  • Indien de zwangere vrouw 40 weken dragen overschrijdt, dan kan er met acupunctuur gepoogd worden de bevalling in te leiden.
  • Bij vrouwen die vaak miskramen ondervonden kan er tijdens een nieuwe zwangerschap met acupunctuur ondersteuning geboden worden om miskramen tegen te gaan.

Getuigenissen

1. ‘Na 5 jaar proberen om zwanger te worden en 5 terugplaatsingen via IVF ben ik beginnen zoeken welke alternatieven er nog mogelijk zijn. Toen ben ik via mijn werk bij Acupunctuur Maesen terechtgekomen. Valentine heeft mij verschillende malen behandeld en ik moest ook mijn eetgewoontes aanpassen. Na 3 maanden behandeld te worden en een terugplaatsing is het dan eindelijk gelukt en was ik zwanger. Ik ben Valentine enorm dankbaar want ik ben ervan overtuigd dat het zonder acupunctuur niet gelukt zou zijn. En nu ben ik fiere moeder van een gezond zoontje.’ (L.V. °1985)

2. ‘Toen ik probeerde om zwanger te worden, en de natuurlijke weg niet mogelijk bleek te zijn, stapte ik in het IVF/ICSI-traject. De 1e en 2e poging bleken zonder succes en ook de vooruitzichten op slagen zagen er niet rooskleurig uit. Ik zocht verder naar alternatieven om de kans op slagen te vergroten. Ik probeerde tot rust te komen via meditatie en ademhalingsoefeningen en kreeg via via de tip om acupunctuur te proberen. Dit om mijn algemene gezondheidstoestand en energie te verbeteren maar ook om specifiek mijn IVF behandeling te ondersteunen. Zo kwam ik bij de start van mijn 3e IVF poging bij Valentine terecht. Ze stelde mij onmiddellijk op mijn gemak, had een luisterend oor en gaf uitleg over de werking van acupunctuur. Ik onderging verschillende sessies bij haar en had uiteindelijk een embryo terugplaatsing die resulteerde in een zwangerschap en ondertussen een prachtige gezonde zoon. Valentine leeft mee en zet alles op alles om je te helpen je droom te verwezenlijken.’ (E.M. °1986)

3. ‘Een jaar lang proberen om zwanger te worden. Pillen, spuiten, tal van controles en onderzoeken, ... Wij als jong koppel hadden de moed al een beetje opgegeven. Wij stopten met alle medische behandelingen. En gingen het gewoon laten gebeuren. Maar dan kwam ik via een goeie vriendin in contact met Valentine! Niet wetend of gelovend dat dit zou helpen maar na onze eerste afspraak hadden wij een enorm goed gevoel bij haar en voelde meteen een klik met haar. Wonder boven wonder had ik maar 1 afspraakje nodig om zwanger te worden. Wij zijn Valentine zo ontzettend dankbaar om wat ze ons gegeven heeft. Ons kleine wondertje Romée!’ (C.P., °1996)

4. ‘Mijn partner en ik hadden een kinderwens. Maar dit verliep echter niet zo vlot. We kwamen terecht in een fertiliteitsproces. Eerst hadden we drie pogingen via geplande betrekking, vervolgens drie pogingen via inseminatie en daaropvolgend vier pogingen ICSI. Telkens zonder resultaat. Toen waren we al anderhalf jaar aan het proberen. Vervolgens klopten we aan bij Valentine. Door naalden te steken op bepaalde plaatsen in mijn lichaam om de twee weken werd ik eindelijk zwanger. Die naalden zorgden ervoor dat het eitje zich goed kon innestelen. Eenmaal zwanger ging ik nog één keer per maand langs. Valentine is meer dan een acupuncturist. Ze heeft ons ook psychisch gesteund in die moeilijke periode vooral door te luisteren naar ons verhaal. Ook een gewone babbel hadden we met haar tijdens de behandelingen. Op die manier laat je ook eventjes alles los. Ondertussen zijn we sedert 12 juni 2021 trotse ouders geworden van een flinke dochter Alma.’ (S.D.G., °1993)

Routebeschrijving

Ligging

Acupunctuurpraktijk Maesen is gelegen in
het CM-Zorgverblijf Ter Duinen Louisweg 46 te 8620 Nieuwpoort.
Als u het gebouw van Ter Duinen via de hoofdingang binnenstapt dan slaat u linksaf de gang in.
Vóór het kapsalon slaat u opnieuw linksaf, de praktijk bevindt zich op uw linkerkant bij de toiletten.

De praktijk in het CM-Zorgverblijf Ter Duinen is gemakkelijk bereikbaar.
Er is parkeermogelijkheid op de parking van Ter Duinen.
Daar kan u langs de zij ingang binnenkomen.
De praktijk bevindt zich recht voor u, tussen de liften door.

  • Met de trein spoort u best tot Oostende om daarna de kusttram richting De Panne of de bus (lijn 69) te nemen.
  • Neemt u de kusttram, dan kunt u kiezen tussen tramhaltes 'Zonnebloem' of 'Yzermonde', beide op 10-15 minuten stappen.
  • Komt u met de bus, stap dan af aan bushalte 'Oostduinkerke Louisweg' op 5 minuten van de praktijk.
Open kaartje met routebeschrijving

Neem contact op

Opgelet! Een afspraak dient gemaakt te worden via de online agenda.

Contacteer me
Telefoon: 0468 21 40 37
Locatie
CM-Zorgverblijf Ter Duinen
Louisweg 46, 8620 Nieuwpoort
Hoofdgebouw, gelijkvloers
Best bereikbaar via zij-ingang van de grote parking
Vind ons op kaart →
Consultatie-uren

Maandag vanaf 8u30 – 12u30 en van 13u - 21u
Dinsdag tot en met vrijdag vanaf 17u tot 21u
Zaterdag vanaf 8u30 - 12u30 en van 13u – 18u
Afspraak maken »

Volg me